Brandwacht

Een brandwacht is iemand die op meerdere manieren inzetbaar is op het gebied van brandpreventie en brandbestrijding. Brandwachten kunnen geen grootschalige branden aan, daar is de brandweer voor, maar ze kunnen EHBO toepassen, weten hoe ze een beginnende brand moeten bestrijden en een gebouw moeten ontruimen en zijn deskundig op het gebied van brandpreventiecontroles.

Wat doet een brandwacht?

Deze zal veelal bezig zijn met het controleren van werkvergunningen, persoonlijke beschermingsmiddelen en de naleving van procedures en voorschriften. Ook zullen ze soms andere veiligheidsgerelateerde taken vervullen. De functies veiligheidswacht en brandwacht worden dan ook vaak gecombineerd. Een brandwacht wordt doorgaans ingehuurd door een ander bedrijf, zodat de brandwacht vooral op de locatie van dat bedrijf aanwezig zal zijn. Ze worden ook wel ingehuurd voor feesten en eenmalige evenementen.

Brandwacht opleiding

Er bestaat een rijksopleiding brandwacht die gegeven wordt door een aantal Nederlandse gespecialiseerde instanties. Deze opleiding kan voltooid worden in een aantal dagen, en met het diploma mag men zich brandwacht noemen. Dit diploma staat los van het diploma EHBO. Een EHBO-diploma is niet noodzakelijk voor brandwachten, maar wel een grote pré. Voor de titel ‘hoofd brandwacht’ moet een extra opleiding met succes afgerond worden.

brandwacht

Werken als brandwacht

Brandwacht vacatures

Werken bij RegioSafe betekent: werken bij een professionele organisatie waar service, klanttevredenheid en collegialiteit hoog in het vaandel staan. Wij bieden onze medewerkers een uitdagende en afwisselende baan met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Regelmatig zijn wij ter uitbreiding op zoek naar nieuwe medewerkers. Zowel vaste krachten, als oproepers en zzp-ers.

Brandwacht inhuren?

Wilt u een brandwacht inhuren? Zijn er bij u brandwachten geëist? Het is direct mogelijk bij RegioSafe. Wij zijn gewend om ad-hoc brandwachten in te zetten. Dit is in het gehele land mogelijk. Na opdracht kan de eerste brandwacht vaak al binnen een uur op locatie zijn.

U bent dan door de inzet van een brandwacht verzekerd van een veilige situatie.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op met behulp van het contactformulier. Met spoed een brandwacht nodig? Bel direct 030-6704815.